Cara Nak Buat Kek Batik Biskut Cheese

Cara Penyediaannya. 2Panaskan butter dalam periuk besar.


Kuih Biskut Batik Recipes Homemade Recipes Cooking Recipes

Home Layout 3.

. Cara-cara Boleh tengok video di bawah ini untuk mudah faham. 900gm biskut Marie apa2 jenama. BISKUT BATIK CHEESE SEDAP DAN MANTAP.

3Sementara adunan tersebut sejuk anda boleh buat. Kalau anda rajin anda boleh susunkan biskut mengikut lapisan demi lapisan iaitu selapis biskut selapis lagi coklat dan ulang sehingga semua bahan habis. Bila dah pekat boleh tutup api dan masukkan biskut.

Untuk senang potong dan keju tidak cair kek batik cheese perlu diletakkan dalam peti ais bahagian bawah selama 3-4 jam. 1 cawan air panas 1 cawan susu pekat. Untuk panaskan oven terlebih dahulu Tip.

Kacau lagi hingga sekata. Cairkan butter alam kuali dengan mengggunakan api kecil. 400g Biskut Marie dipatahkan Cara - Cara 1.

Tuang ke dalam loyang yang telah dialas baking paper. Masukkan serbuk Milo and gaul semula. Cara Menyediakan Resepi Kek Batik Mudah dan Sedap.

Masukkan susu segar 10ml sedikit demi sedikit jangan sampai adunan terlalu cair. Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya. Masukkan susu segar sedikit demi sedikitjangan sampai adunan terlalu cair.

Masukkan biskut dan gaul sehingga rata dan biskut disaluti sepenuhnya. Akhirnya tuangkan biskut marie ke dalam periuk. Double boil coklat masakan bersama 23 cawan non dairy whipping cream hingga coklat cair.

Jika tanpa telur pula salutan coklat akan. Panaskan susu segarpadamkan apibiarkan suam je. Perlu pandai sesuaikan kemanisan mengikut rasa anda.

1 23 cawan non dairy whipping cream. Sila kacau sehingga pekat. 2 pek biskut marie 300g 250 gram buttercup marjerin atau cheese 1 tin susu pekat 1 cawan air masak 6 sudu besar serbuk koko 14 sudu besar milo Telur 2 biji Bahan B Topping Choc Ganache 1 cawan Whipping Cream Anchor UHT 100 gram Chocolate compound 100 gram Dark Chocolate 1 sudu besar butter Share.

Campurkan semua bahan-bahan resepi kek batik kecuali biskut ke dalam kuali dengan api yang perlahan. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun. Seterusnya masukkan 5 sudu besar milo dan 1 sudu besar serbuk kokoKacau rata sehingga adunan menjadi sedikit likat berkilat.

Kacau rata adunan 2. Gaul hingga campuran milo dan biskut menjadi sekata. Cara Membuat Kek Batik Cheese 1.

Kecilkan api masukkan telur dan kacau sehingga pekat dalam 30 saat dan padamkan api. Masak dengan api yang sederhana kacau sehingga larut. 1 pakej biskut cream crackers.

Klik link ni httpstmebuatoranglapoBahan-bahan 12 Cawan Milo2 Sb Serbuk Koko. Satukan cream cheese dan gula haluspukul sebati. 1Alaskan loyang dengan plastik biarkan plastik melebihi loyang supaya senang nak keluarkan kek bila dah sejuk.

Patahkan Biskut Marie Mula-mula macam biasa kita patahkan biskut Marie tu. 1 cawan susu pekat 2 cawan serbuk Milo Beli bahan-bahan Cara nak buat Resepi Kek Batik Milo Patahkan biskut marie ke dalam mangkuk besar. Larutkan gula susu pekatserbuk kokomilo dengan air panas.

Pukul lagi hingga kembang dan sebati ketepikan. Panaskan 200ml susu segar padamkan. Cairkan mentega di dalam periuk sebelum memasukkan susu pekat dan gaul sebati.

Gaul sehingga Milo tidak berketul-ketul. Kemudian tuangkan ke atas kek batik tadi. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat.

250 gm cream cheese. Satukan cheese dan gula halus pukul sebati. 1-2 sd besar susu pekat boleh tambah jika suka.

Kalau resipi yang banyak telur salutan kek batik agak kenyal dan tidak melekat. Kacau sebati dan biar sejuk sekejap. Masukkan mentega sehingga larut.

Sediakan bekas yang di alaskan terlebih dahulu dengan plastikkertas minyakbaking paper. Setiap orang mempunyai idea sendiri dan pembikinan kek batik lembut ini juga mudah sangat dan anda boleh olahkan mengikut resepi sendiri. 1 cawan serbuk koko.

Tambahkan biskut Marie yang telah dipatahkan. Masukkan 200 gram buttercup. 1 ketul buttercup 250gm marjerin apa2 jenama pun tak pe.

Apalagi boleh je nak try niyang dah biasa buat biskut batik milo tujust add cheese topping sahaja. Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur. Pukul sebati cream cheese dan susu pekat hingga kembangSapukan rata atas kek batik.

Home Layout 2. Letakkan untuk dibakar pada suhu 160C selama lebih kurang 15 minit dengan menggunakan api atas sahaja. Campurkan koko milo gula dam air ke dalam kuali.

Pukul lagi hingga kembang dan sebatiketepikan dulu. Boleh lihat video pendek yang disediakan oleh pemilik resepi di sini. Bila butter dah cair masukkan campuraan serbuk koko tadi.

Jika kek batik sudah manis kurangkan sedikit manis cream cheese. Join telegram buat orang lapo untuk dapatkan notifikasi terbaru dari kami. Setelah cair masukkan susu milo sedikit demi.

Cairkan Butter Lepas tu ambil butter atau marjerin dan cairkan atas kuali. Cairkan mentega dan masukkan susu pekat manis dan milo. Tak sampai 10 minit je proses ini semua.

Nak mudah gaul sebati dalam jug. Masukkan Susu Pekat Milo Bila butter dah cair bolehlah tambahkan susu pekat dan serbuk Milo ikut sukatan tadi. Home Layout 1.

-- Resepi Kek Horlick Cheese Resepi Kek Lapis Horlick Simple Www Terima kasih kerana menonton video masak sayasaya amat hargai masa anda kerana sama sama ingi. Mula-mula kena pukulkan cream cheese dan gula sehingga ia menjadi kembang Masukkan telur dan pukul lagi sehingga menjadi sebati.


Pin On Airtangan Azlina Ina


Pin On Recipes


Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage


Biskut Cheese Non Bake Biscuit Recipe Cake Recipies Cooking Recipes

No comments for "Cara Nak Buat Kek Batik Biskut Cheese"